Rossignol Scratch BC


Märke: Rossignol
Årsmodell: 2006
Även BC:en är helt ny till i år. Den nya fetingen gör verkligen skäl för sitt Back Country-namn, men hålls ändå som favorit skida hos många kända och mindre kända allroundåkare. Hemligheten i BC:ns stadiga beteende stavas THC – Triple Hybrid Core. Kul tycker vi att många friåkare vill ha en fet jibb skida, istället för en klassisk stora berget modell!!


Vad tycker du om Rossignol Scratch BC?
Styggingen
2003-12-28
Har äntigen fått prova mina sprillans Scratch BC (182) och fick ett väldigt bra första intryck. Hade tidigare åkt på riktigt smala och korta skidor och förväntade mig i alla fall ett antal skiddagar, innan jag skulle börja lära mig skidorna. Men redan första åket var de helt underbara. Kändes inte allas breda och klumpiga. Parerade ojämnheter väldigt bra och var skitsköna att hoppa med.

Årsmodell: 2004
Åkarens vikt: 72 kg

evil
2003-11-05
Härlig skida, har kört den i pist, slask och lite nysnö. Helt kanon i slasken och nysnön och biter bra i pisten. Har inte testat i "bottenlöst" men den duger säkert där också, då ska man nog ha den bakre monteringen och inte jibbmonteringen. Åkte på 188'an

Årsmodell: 2003
Åkarens vikt: 75 kg

Putte_the_skibum
2003-11-04
Grymt bra skida, kräver sin åkare, men ett sabla tryck i om man vill köra fort på alla underlag.
Tung i kortsväng men funkar annars riktigt bra. Når inte riktigt ända fram till en femma, men det här är en 4+ med två stjärnor i kanten.

Årsmodell: 2003
Åkarens vikt: 75 kg

ScratchBC_Henke
2003-10-24
Otroligt skøn skida i puder och slask, går som på spår. Ganska tung kørd när man skall avvika från skidans naturliga svængradios, kræver starka ben. Bæsta skidan jag kørt!

Årsmodell: 2003
Åkarens vikt: 80 kg

MatsE
2003-06-06
Har kört sedan februari på den nya modellen av Scratch BC, ljusbegie/orange och tycker det är en väldigt trevlig skida som verkar passa hård pist såväl som alla sorters offpist. Långa preparerade pister går det utmärkt att köra på skär, är även lättsvängd vid kortsväng. Svängradie 21,3 m (182) Men det är i offpist man har ut mest av denna skida, lättåkt, lagomt hård skida som sväljer gupp och ojämnheter mycket bra. Man bör inte välja för kort modell av denna skida eftersom det är en twintipskida, rekomendation: köp

Årsmodell: 2004
spOnkan
2003-04-27
Bland de bästa skidor jag kört. Har haft runt 60 dagar på den i år och kört alla förhållanden som kan tänkas. Till jibbing är den bra även om det inte är en riktigt hoppskida. Livlig i pisten och riktigt kul att svänga med. Till slask funkar den otroligt bra och den är alltid lätthanterlig. Speciellt bra i klippiga partier och nerför couloirer. I puder fungerar den mycket bra förutom att du måste stå bak ibland för att inte nosen skall dyka. Sammanfattningsvis en fantastisk skida! (bakmontera den 2 cm)

Årsmodell: 2003
Siwan
2003-04-08
Testet denne ski i vinter både i alpint og med telis. Vil si at det er en meget god ski, som funker meget bra i både pist og off-pist. Syns også den var veldig stabil i stor fart.

Årsmodell: 2003
taavengko
2003-04-01
Kan bara säga; skön skida! Den är inte bara en enormt skön offpistskida utan funkar även perfekt i pisten.

Årsmodell: 2003
Jonas_Bjork
2003-03-03
Jag tycker att detta var den bästa skidan jag har testat någon sin. Jag testade den både offpist och i backen. i backen var de riktigt bra det gick bara fint att carva med de. I offpisten var de helt fantastiska. man flöt som på snön när man åkte. Heltenkelt detta är en toppenskida!!!

Årsmodell: 2003
Dyfverman
2003-03-03
Testade skidan i Frankrike en dag både i och utanför pisten. Blev helsåld på skidan, stabil överallt man känner att det går att göra det mesta med dessa skidor på fötterna. Köpte ett par så fort jag kom hem! Rossignol Scratch BC
En "new shool" skida för hela berget, direkt insipirerad från snowboard. Flyt i lössnön, höjd i hoppen och nyp i kanten o pisten.
Rekomenderas varmt till alla som gillar att stå på lite..Prisvärd??

Årsmodell: 2003