Rossignol Scratch BC


Märke: Rossignol
Årsmodell: 2006
Även BC:en är helt ny till i år. Den nya fetingen gör verkligen skäl för sitt Back Country-namn, men hålls ändå som favorit skida hos många kända och mindre kända allroundåkare. Hemligheten i BC:ns stadiga beteende stavas THC – Triple Hybrid Core. Kul tycker vi att många friåkare vill ha en fet jibb skida, istället för en klassisk stora berget modell!!


Vad tycker du om Rossignol Scratch BC?
(Gäst)
2005-12-11
Styrkor:
en rejält fartstabil skida som inte börjar fladdra när d börjar gå undan eller är lite slagit i pisten. funkar helt ok i pisten när d är nypistat eller iaf mjuk, så jag skulle kunna tänka mig att den är en dräpare i lite uppkörd vårsnö! kändes stabil switch när man åkte men hade inte möjlighet att testa att landa switch eftersom något hopp ej fanns att tillgå.

Svagheter:
dyr! har skapligt flyt i pudret (iaf dom 2dm jag testade dom i) om man ser i förhållande till hur bred den är, men man måste lägga mycket tyngd bakåt för att få den att svänga i pudret annars vill gärna bakre delen "suga" fast i snön. isgreppet får man leta i stjärnorna efter men d är väll inte vad man är ute när man köper en twintip med 98:a i midjan. känns även aningens tungjobbad och lite degig på nått vis

Sammanfattning:
har lite svårt att se vilken målgrupp man vill nå med denna skida, visst funkar den i pisten så länge d inte är isigt. puder, nej kändes inte som d va nån riktig pudersmiskare heller. Parken, nja jag skulle inte välja denna skida där mer än om jag skulle åka om kring och glänsa:)
Så allround då, ja varför inte, men jag tycker d finns bättre alternativ.(typ salomon gun lr dynastar big troubble) lr kanske så är den just väldigt anpassad, för just Back Country jibbing (har inte kört så mycket sånt så jag vet inte)
men skidan är för den är inte på någotvis dålig men skiner inte heller i någon av dom vintriga elementen.
ska tillägga att 3:an nästan är lika stark som en svag 4:a

Åkstil: lite park, fort i pisten med lite insag av skierX
Testad längd: 178 cm

deTe
2005-11-15
Väldigt nöjd med skidan, köptes främst för att köra park men ville inte ha FS modellen då BC:n skulle vara stabilare och fungera bättre i pisten men framförallt i pudret. Sen tycker jag BC:n är snyggare än FS.

Trots sina 90mm i midjan så tycker jag den här skidan är smidig och mycket skön att jibba med så för mig har skidan varit ett kanonköp.

Årsmodell: 2005
Åkstil: Mestadels park

Christian Areskoug
Christian Areskoug (Gäst)
2005-11-01
Styrkor:
Grymt skär i carve i gammal packad snö. Surfar fint i puder, carvar underbart i pisten. Bra med twintip så att man kan snurra lite på vallar och liknande utan att kalla sig en jibber. Stabil i höga hastigheter, är en ganska (läs väldigt) tung skida som kräver en åkare som lägger lite energi i sitt åk. Twintipen gör dessutom att tomtar inte åker bakom en om man förvirrar sig in i pisten eftersom snösprutet bakåt är som från en 300 hästars snöskoter på väg uppför.

Svagheter:
Ej bra för nybörjare, kortsväng på is kan man lägga ner direkt. Går helt ok men är sjukt jobbigt. I övrigt finns inga svagheter.

Sammanfattning:
Om det inte vore för att jag ännu inte testat K2:s motsvarande lagg hade jag sagt att detta är den enda skidan som gäller. Underbar, duger till det mesta. Köp denna skida om du har pengar!

Åkstil: Puder / toute neige / supercarve
Testad längd: 178 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 180 cm

Johan
Johan (Gäst)
2005-10-21
Styrkor:
Grym allroundskida!! Trots att den i jibbsammanhang är relativt bred och tung känns den väldigt smidig och lätthanterlig.

Svagheter:
Kräver en duktig åkare som söker sig till det extrema för att komma till sin fulla rätt.

Sammanfattning:
Superskida. Rekomenderas!!

Åkstil: Pist, puder

MoraMartin
2005-02-21
Har nu kört på dessa skidor i snart ett år och blir bara mer och mer nöjd. Verkar vara en skida som är mycket stabilt byggd. Spets och tail är gjord i ett mjukare material som verkar vara tänkt att förhindra sprickbildning.
Åkegenskaperna är också mycket fina. Till att bränna pist i lagom stora svängar funkar dom helt toppen bra. Testkörde dessa skidor mot Head mad trix modjo, upplevde BC som något mjukare och livfullare medans modjon hade ett bättre bett i isiga backar.
Köppte skidorna för att åka offpist i alperna men de funkar förvånansvärt bra till svenska förhållanden även om de kankse inte kan mäta sig med t ex p50 när det isar på. Vill man ha en skida som funkar till att åka offpist, pist och park på samma dag så är den klockren.

Årsmodell: 2004
Åkarens vikt: 85 kg

Slow-pitcher
2005-02-11
Helt underbara!!!

Har nyligt köpt ett par och är supernöjd.
En livlig skida som passar till allt, bra kantgrepp, underbar att hoppa med, jävligt snygg...helt enkelt 7000:- väl investerade...= )

Årsmodell: 2005
Åkarens vikt: 85 kg

ChristofferB
2005-02-11
Helt ok i varierande mjuk snö.
Hyfsat snabb i skog med massa snö

I puder behöver man mer skida.
I pisten var den inte helt rolig.

Helt ok om man vill ha mer jibb än storberg.

Årsmodell: 2003
Åkarens vikt: 72 kg

maLa_x
2004-12-15
Jag provade ett par scratch BC -05 i helgen.
Alla märken(eller dom stora vanliga iaf)hade skidtesting på deras nya modeller för året i Åre nere vid
resturangen i wm6:an.
Det var väldigt hårt underlag, delvis isigt, men visst fan var scratch BC en skida som klarade av hård
piståkning galant, det som förvånade mig mest var att dom var så väldigt stabila i högre hastigheter
samtidigt som BC:n är en väldigt lätt och lekvänlig skida.
Resultatet av skidtestet blev att jag ska beställa ett par scratch BC(med scratch 14 bindningen) imorgon, ser
väldigt fram emot denna säsong.
Längden jag testade och ska köpa är 176cm, jag är själv 186cm lång.
Extremt bra skida längtar tills man får pumpa lite puder med dessa skidor.

Vill du ha en skida som funkar absolut överallt köp Rossignol Scratch BC.

Årsmodell: 2005
Åkarens vikt: 93 kg

Carl
Carl (Gäst)
2004-12-09
Grym skida. Kör på 188 och jag är 187 lång. Det var perfekt längd. Man ska köpa ungefär lika långa som än själv. Har inte provat i puder men grymt sköna i pristen. Bra i hög fart och stora svängar.

KÖP!!!

Årsmodell: 2005
Åkarens vikt: 70 kg

hallenberg
2004-12-02
Åkte på dom under premiärhelgen i Stöten. Inte ideala förhållanden för att testa puderegenskaperna direkt men gav ett mycket bra intryck av hur dom hanterar pisten. Tog ett par åk att vänja sig men sen var det bara att köra. Dom mår helt klart bäst när man kör stora svängar i hög hastighet men klarar sig överraskande bra i kortsväng. Riktigt sköna att hoppa, och speciellt landa, med. Väldigt förlåtande pga bredden. Verkar helt klart stabilt byggda. Landade mer eller mindre i en snökanon, blev en buckla i fronten men inget allvarligt. Sen att dom är snygga med skadar ju inte. Ser helt klart fram emot lössnöåkningen senare på säsongen. Kör på 176 cm.

Årsmodell: 2005
Åkarens vikt: 65 kg