Engelberg har öppnat, men nya sittliften startar i december

Engelberg får ny sittlift från Engstlenalp till Jochpass. Liften är en 6-stols och öppnar i december 2019. Redan nu är dock skidåkningen i gång med två öppna pister högst upp i systemet. 

I Engelberg var det säsongspremiär i lördags då de två röda pisterna Glacier och Ice Flyer öppnade. Fler och fler skidorter runt om i Europa har eller håller på att öppna, i Stubai kunde man till exempel spara en slant genom att komma iförd Läderhosen under premiärhelgen. Nu på fredag 18 oktober öppnar Idre Fjäll som första skidort i Sverige.

Under sommaren ersattes den gamla tvåsitsiga stollsliften från Engstlenalp upp till Jochpass. Numera finns en lyxig sexstolslift som kommer att tas i drift i december. Uppvärmda sitsar, plastkåpor mot vinden och en arkitektur på berg- och dalstation ”som trots sitt moderna utseende smälter in vackert i landskapet”, enligt pressmeddelandet.

Den nya liften, som ersätter den gamla långsamma tvåstolen, kommer att kunna transportera upp till 2 000 personer i timmen, liften är 1 250 meter lång och har en höjdskillnad på 260 meter.

Mer information om Engelbergs väder, öppna liftar och pister, fallhöjd, er användares recensioner (3,7 i snitt av totalt 43 recensioner) och annat hittar du i vår skidortsguide om Engelberg, är du nyfiken på fler skidorter i Schweiz så kan du kika på 249 stycken andra.

Artiklar om Engelberg
Skidåkarnas årliga migration till Alperna
Sista chansen: Vinn skidresa till Engelberg & SKIDKLÄDER FRÅN HELLY HANSEN
Engelbergs fem bästa offpiståk enligt Mattias Hargin
Vinn skidresa till Engelberg & skidkläder från Helly Hansen
Hargin på säkerhetskurs i Engelberg
Engelberg: på stig istället för snö
Johan Jonsson - En hållbar satanist?
Lovisa Rosengren - Från dröm till verklighet
Kajsa och Malou i Engelberg:
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer