Lista: Var finns snön i Sverige just nu?

Var finns snön någonstans? Freeride har listat de 10 skidorter med mest snö i terrängen just nu samt topp 3 när det kommer till vart det fallit mest snö under det senaste dygnet.

Snön har lyst med sin frånvaro allt för länge nu på många av våra skidorter, men nu börjar äntligen fluffet att lägga sig i vårt avlånga land. Längst upp i norr börjar snödjupet närma sig en meter och vi har fått färska indikationer på att åkningen i bland annat Kittefjäll ska vara riktigt bra just nu.

Men också Dalarna har fått gott om snö den senaste tiden och Sälenfjällen ligger (kanske lite oväntat) i toppskiktet när det kommer till snödjup. I Sälen snöade det kraftigt under mellandagarna vilket orsakade stor lavinfara vilket resulterade i att två laviner gick i Hundfjället.

Vi har listat de svenska skidorter med mest snö i terrängen just nu enligt dagsfärska rapporter från snöguiden (endast öppna skidorter):

När det kommer till vart snön faller just nu så ser det dock annorlunda ut. Här ligger Norrlands inland i lä och mest snö har faktiskt fallit på Hallstaberget i Sollefteå under de senaste 24 timmarna. Det är dock inga episka mängder puder att tala om nu, men å andra sidan, en decimeter nysnö är ju bättre än ingenting.

Här är de tre svenska skidorter som fått mest nysnö under det senaste dygnet:

Nysnö senaste dygnet

  1. Hallstaberget 10 cm
  2. Funäsdalsberget, Idre Fjäll 8 cm
  3. Idre Himmelfjäll 6 cm

När vi blickar ut i världen ser vi att indiska Manali i Himalaya beräknas få närmare en meter de kommande dagarna. Detta är en spännande skidort som ofta ligger i topp när det kommer till snöfall. Skidområdet har endast en gondollift som ger 500 meter fallhöjd, men området lär ha gigantiska topptursmöjligheter för de äventryrslustna.

Nu hoppas vi på ännu mer snö i hela vårt långa land så att alla kan få njuta av puder, oavsett vart ni befinner er, 2021 har bara börjat!

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.